przektałcenie wykresu funkcji trygonometrycznej z modułem

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ketnasar77
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 19
Rejestracja: 21 mar 2018, 20:39
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

przektałcenie wykresu funkcji trygonometrycznej z modułem

Post autor: ketnasar77 »

Naszkicuj wykres funkcji f. Proszę jeszcze zrobienie translacji.
\(f(x) = 2| \sin x |-3\)

Próbowałem przekształcić to w ten sposób:
\(f(x)=2 \sin x \to f(x)=2 | \sin x | \to f(x)=2 | \sin x | -3\)
ale podobno jest nie poprawna.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Kto Ci powiedział, że źle ?
ODPOWIEDZ