Równania trygonometryczne

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kowal1998
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 122
Rejestracja: 18 lis 2017, 21:17
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Równania trygonometryczne

Post autor: Kowal1998 »

Rozwiąż równanie \((\cos- \sin)^{2} + \tg =2 \sin^{2}x\)

Ja próbowałem tak, nie wiem co jest źle ale w odpowiedziach jest zupełnie inaczej :cry:

Obrazek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Równania trygonometryczne

Post autor: eresh »

Kowal1998 pisze:Rozwiąż równanie \((\cos- \sin)^{2} + \tg =2 \sin^{2}x\)

Ja próbowałem tak, nie wiem co jest źle ale w odpowiedziach jest zupełnie inaczej :cry:

Obrazek
Twoje rozwiązanie jest prawidłowe :)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ