Calki podwojne-objetosc

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Bezradna
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 sty 2018, 19:16

Calki podwojne-objetosc

Post autor: Bezradna »

Obliczyc objetosc bryly V={x,y,z)
R^3 : 9≤ z ≤ x^2+y^2 ≤ 16
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Masz policzyć objętość stożka ściętego o promieniach podstaw 4 i 3 oraz wysokości 17
\(V= \frac{1}{3} \pi (4^2+4 \cdot 3+3^2) \cdot 17\)
Bezradna
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 sty 2018, 19:16

Post autor: Bezradna »

Za pomoca calki podwojnej jak w tytule
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Czyżby wyszedł Ci inny wynik?
ODPOWIEDZ