Pomocy-Pole czworokąta

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ana1995
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 gru 2017, 23:13
Płeć:

Pomocy-Pole czworokąta

Post autor: Ana1995 »

Oblicz pole dowolnego czworokąta o danych długościach boków, wysokości, przekątnych.
Pomożcie mi !!!
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Poszalejmy. Dla kwadratu:
\(P=a^2=ah= \frac{1}{2} d^2\)
Ana1995
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 gru 2017, 23:13
Płeć:

Re:

Post autor: Ana1995 »

kerajs pisze:Poszalejmy. Dla kwadratu:
\(P=a^2=ah= \frac{1}{2} d^2\)
a gdzie obliczenie?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Re:

Post autor: radagast »

Ana1995 pisze: a gdzie obliczenie?
:lol:
ODPOWIEDZ