Dodawanie różnych potęg

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zdrowozielona
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 14 paź 2017, 12:06
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Dodawanie różnych potęg

Post autor: zdrowozielona »

Witam. Bardzo proszę o pomoc.

3^5+4^5= ?
Jak wyłączyć 3+4 przed nawias?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

nie bardzo się da :)
\(3^5+4^5=243+1024=1267\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ