Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań.

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Nika19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 09 kwie 2008, 11:44

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań.

Post autor: Nika19 »

4/66.Wyznacz liczbę x tak,aby liczby dodatnie log8(x-1), 3log8 (x-1), 6 tworzyły ciąg geometryczny
7/67.Dana jest funkcja f(x)=log1/2(x-a)+b. Wyznaczwartości parametrów a,b, jeśli wiesz,żedziedziną funkcji jest (5,+ nieskonczonosci)i do wykresu należy pkt A= (5 1/8,9) Podaj wzór tej funkcji.
8/67.Wykaż,że dla liczb spełniających odpowiednie założenia (podaj te założenia) prawdziwy jest wzór:
logab=log1/a 1/b.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Nika19 pisze:4/66.Wyznacz liczbę x tak,aby liczby dodatnie log8(x-1), 3log8 (x-1), 6 tworzyły ciąg geometryczny
http://www.zadania.info/1034303
7/67.Dana jest funkcja f(x)=log1/2(x-a)+b. Wyznaczwartości parametrów a,b, jeśli wiesz,żedziedziną funkcji jest (5,+ nieskonczonosci)i do wykresu należy pkt A= (5 1/8,9) Podaj wzór tej funkcji.
http://www.zadania.info/4383059
8/67.Wykaż,że dla liczb spełniających odpowiednie założenia (podaj te założenia) prawdziwy jest wzór:
logab=log1/a 1/b.
http://www.zadania.info/7828506
ODPOWIEDZ