Funkcja

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kitinap
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 13 kwie 2016, 16:12
Podziękowania: 48 razy
Płeć:

Funkcja

Post autor: kitinap »

Dana jest funkcja \(f(x) =(\frac{1}{2})^{x-2} - 4\). Naszkicuj wykres tej funkcji i odczytaj jej własności.
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

\(f(x)=(\frac{1}{2})^{x-2}-4\\\)
przesuwamy wykres funkcji \(y=(\frac{1}{2})^x\) o wektor \(\vec{u}=[2,-4]\)
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (11.76 KiB) Przejrzano 1369 razy
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ