Prąd zmienny, obówd

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kacpero99
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 02 kwie 2017, 20:12
Płeć:

Prąd zmienny, obówd

Post autor: kacpero99 »

Witam,

Jako, że korzystam z tego forum i serwisu postanowiłem tutaj dodać.
Rozważyć dwa układy prądu zmiennego.
Jaki popłynie prąd gdy zamkniemy wyłącznik?

Serdecznie dziękuje za pomoc

Zdjęcie zadania
Obrazek
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

1)
\(i(t)= \frac{U}{R} \left(1-e^{ \frac{-R}{L}t } \right)\)
2)
\(i(t)= \frac{U}{R} e^{ \frac{-1}{RC}t }\)
ODPOWIEDZ