Zadanie maturalne

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martoocha8
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 45
Rejestracja: 18 mar 2008, 22:03

Zadanie maturalne

Post autor: martoocha8 »

Liczby x1, x2 są pierwiastkami równania x2+x=A=0, a liczby x3,x4 są pierwiastkami równania x2+4x+b=0. Wiadomo, że ciąg (x1,x2,x3,x4) jest ciągiem geometrycznym o wyrazach całkowitych. Wyznacz A i B
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ