Praca kontrolna - prosze pomóźcie!!!

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xmarzenkax
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 29 kwie 2008, 15:03

Praca kontrolna - prosze pomóźcie!!!

Post autor: xmarzenkax »

1.Dany jest trójkąt ABC o wierzchołkach A= (1;4), B= (5;2), C= (3;3):
a) napisz równanie wysokosci opuszczonej z wierzchołka C na bok AB
b) napisz równanie srodkowej boku BC
c) napisz równanie symetralnej boku BC
d) oblicz obwód i pole tego trójkata

2. Określ zwajemne położenie okręgów
a) (x-2)² + (y+3)² +25 i x²+y²=9
b) x²+y²-2y+8y-8=0 i x²+y²+4x-10y+4=0
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

W pierwszym zadaniu coś jest skopane, te punkty leżą na jednej prostej x+2y-9=0

Drugie:
http://www.zadania.info/2023314
xmarzenkax
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 29 kwie 2008, 15:03

Post autor: xmarzenkax »

Ups przepraszam jesli chodzi o pierwsze zadanie jeszcze raz podam wierzchołki: A= (1;4) B= (5;2) C= (3;-3). Zapomniałam minisa w C.
I dziekuje za to pierwsze. A jeszcze jedno pytanie bo zrobione jest tylko b prawda? Bo obliczeń do a nie zauważyłam no ale dobra mino to dziekuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ