Zestaw do zrobienia ! Mieszanka jakby cała matura.

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mariuszywyrebski
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 16 mar 2008, 12:05

Zestaw do zrobienia ! Mieszanka jakby cała matura.

Post autor: mariuszywyrebski »

Witam mam zały zestaw do zrobienia a raczej do sprawdzenia sie , Czy moge liczyć na waszą pomoc?

ZAD1
W trójkącie ABC wysokość CD i środkowa CE dzielą kąt ACB na trzy równe częsci. Wyznacz miarę tego kąta.

ZAD2
Diagram - Brak...

Zad3
Dla jakich wartości parametru m liczba 1 zawiera się między różnymi pierwiastkami równania:
(m-5)x^2 - 4mx + m - 2=0

Zad4
Rozwiąż równanie 3tg^2x + 1/sinx + 1 =0

Zad5
Sklep kupił za 8160 zł pewną ilość cukru. Gdy cukier potaniał o 4gr na kilogramie, to za tę samą kwotę zakupiono o 80kg cukru więcej. Ile kilogramów i po jakiej cenie za 1kg kupiono cukier za pierwszym razem?

zad6
Świeże grzyby zawierają 90%wody. W wyniku suszenia masa grzybów zmniejsza się dziewięciokrotnie. Ile procent wody zawierają suszone grzyby

zad7
rozwiąż równanie: 1+4+7+...............+x=117

zad8
Z liczb 1,2,3,4,.....................99,100,101 losujemy dwie . Jakie jest prawdopodobieństwo, że ich suma będzie podzielna przez 3?

zad9
Rozwiąż nierówność :
(x-4)*pierw(x+1) <4-2x
mariuszywyrebski
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 16 mar 2008, 12:05

Post autor: mariuszywyrebski »

Jeżeli nie całość to prosze o pojedyncze zadania , z góry dziękuje.
mariuszywyrebski
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 16 mar 2008, 12:05

Post autor: mariuszywyrebski »

Prosze o pomoc , naprawde mi na tym zależy
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

mariuszywyrebski pisze:ZAD1
W trójkącie ABC wysokość CD i środkowa CE dzielą kąt ACB na trzy równe częsci. Wyznacz miarę tego kąta.
http://www.zadania.info/3187517
Zad3
Dla jakich wartości parametru m liczba 1 zawiera się między różnymi pierwiastkami równania:
(m-5)x^2 - 4mx + m - 2=0
http://www.zadania.info/3025216
Zad4
Rozwiąż równanie 3tg^2x + 1/sinx + 1 =0
http://www.zadania.info/3161770
Zad5
Sklep kupił za 8160 zł pewną ilość cukru. Gdy cukier potaniał o 4gr na kilogramie, to za tę samą kwotę zakupiono o 80kg cukru więcej. Ile kilogramów i po jakiej cenie za 1kg kupiono cukier za pierwszym razem?
http://www.zadania.info/4605275
zad6
Świeże grzyby zawierają 90%wody. W wyniku suszenia masa grzybów zmniejsza się dziewięciokrotnie. Ile procent wody zawierają suszone grzyby
http://www.zadania.info/1023632
zad7
rozwiąż równanie: 1+4+7+...............+x=117
http://www.zadania.info/520388
zad8
Z liczb 1,2,3,4,.....................99,100,101 losujemy dwie . Jakie jest prawdopodobieństwo, że ich suma będzie podzielna przez 3?
http://www.zadania.info/244632
zad9
Rozwiąż nierówność :
(x-4)*pierw(x+1) <4-2x
http://www.zadania.info/9956525
ODPOWIEDZ