całka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
rocky_balboa00
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 14 paź 2018, 21:02
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

całka

Post autor: rocky_balboa00 »

oblicz całke
\(\int_{}^{} cos5xcos2x\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: całka

Post autor: kerajs »

\(\int_{}^{} \cos 5x \cos 2x dx= \frac{1}{2} \int_{}^{} \left( \cos 7x+\cos 3x\right)dx= \frac{1}{2} \left( \frac{1}{7}\sin 7x+ \frac{1}{3}\sin 3x \right) +C\)
ODPOWIEDZ