Wyznacz rzut punktu na płaszczyznę

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wyznacz rzut punktu na płaszczyznę

Post autor: marex692 »

Wyznacz rzut punktu (2,1,-3) na płaszczyznę -x+2y-z+2=0
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Wystarczy rozwiązać układ równań:
\(\begin{cases} x=2-t \\ y=1+2t \\ z=-3-t \\-x+2y-z+2=0\end{cases}\)
globek12
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 wrz 2018, 16:38
Płeć:

Post autor: globek12 »

uklad równąn i zadanie rozwiazane :)
ODPOWIEDZ