Wyznacz równania stycznych
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Wyznacz równania stycznych
Wyznacz równania stycznych do wykresu funkcji \(f(x)=\frac{3}{x}\) i równoległych do prostej k: \(y=-\frac{1}{3}x\). Podaj współrzędne punktów styczności tych prostych.
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
podobnie jak w poprzednich twoich postach:
http://forum.zadania.info/viewtopic.php ... 97#p296497
z tym, że teraz współczynnik kierunkowy ma być = -\(\frac{1}{3}\)
http://forum.zadania.info/viewtopic.php ... 97#p296497
z tym, że teraz współczynnik kierunkowy ma być = -\(\frac{1}{3}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl