TRÓJKĄT

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Laapis
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 03 paź 2016, 17:07
Płeć:

TRÓJKĄT

Post autor: Laapis »

Najdłuższy bok AB trojkata ABC ma długość \(\sqrt{218}\)oraz wektor CB=[10, −10] i CA=[−3, −3]. Wykaz
ze pole kola opisanego na tym trojkącie wynosi 54,5π.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: TRÓJKĄT

Post autor: radagast »

Laapis pisze:Najdłuższy bok AB trojkata ABC ma długość \(\sqrt{218}\)oraz wektor CB=[10, −10] i CA=[−3, −3]. Wykaz
ze pole kola opisanego na tym trojkącie wynosi 54,5π.
\(\vec{CB} \circ \vec{CA} =0 \So \vec{CB} \perp \vec{CA}\)
zatem promień koła opisanego....
ODPOWIEDZ