Styczna do okręgu i pole trójkąta

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
magicznyukf
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 30 mar 2016, 18:05
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

Styczna do okręgu i pole trójkąta

Post autor: magicznyukf »

Oblicz pole trójkąta ograniczonego osiami układu współrzędnych i styczną w punkcie A do okręgu opisanego na trójkącie ABC, w którym A=(4,2), B=(11,3), C=(3,9)

Czy mi sie wydaje czy zadanie nie jest kompletne?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Wydaje Ci się. Niczego mu nie brakuje :)
Dodam Ci obrazek:
ScreenHunter_1283.jpg
ScreenHunter_1283.jpg (9.35 KiB) Przejrzano 1448 razy
ODPOWIEDZ