Zadanie maturalne ze styczną do okręgu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
pankleks1000
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 25 mar 2016, 23:23
Lokalizacja: Cape Verde
Podziękowania: 36 razy
Płeć:
Kontakt:

Zadanie maturalne ze styczną do okręgu

Post autor: pankleks1000 »

Okrąg przechodzący przez punkt K =(−4, 1 ) jest styczny do prostej o równaniu y = −1w punkcie A = (0, −1). Wyznacz współrzędne takich punktów B i C, należących do tego okręgu, że trójkąt ABC jest równoboczny.

Bardzo prosze o pomoc!
jacekt
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 14 sie 2015, 13:27
Płeć:

Post autor: jacekt »

Jest już temat o tym zadaniu: http://forum.zadania.info/viewtopic.php?t=78478.
pankleks1000
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 25 mar 2016, 23:23
Lokalizacja: Cape Verde
Podziękowania: 36 razy
Płeć:
Kontakt:

Re:

Post autor: pankleks1000 »

jacekt pisze:Jest już temat o tym zadaniu: http://forum.zadania.info/viewtopic.php?t=78478.
Tamte rozwiązania mi nic nie mówią ;/
ODPOWIEDZ