działo
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: działo
jednak chyba mam, jak się nigdzie nie pomyliłem przy liczeniu to raczej jest dobrze, s=1m?
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: działo
Dobrze, jeśli przyjąć \(g=10 \ \frac{m}{s^2} \) ( mimo że w żadnym miejscu na Ziemi przyspieszenie nie osiąga tej wartości)
\(s= \frac{u^2}{2gf}= \frac{( \frac{mv}{M} )^2}{2gf} \)
\(s= \frac{u^2}{2gf}= \frac{( \frac{mv}{M} )^2}{2gf} \)
-
- Stały bywalec
- Posty: 368
- Rejestracja: 31 maja 2019, 19:32
- Podziękowania: 346 razy
- Otrzymane podziękowania: 95 razy