SEM1
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: SEM1
Moc wydzielana na oporze zewnętrznym \(P = I^2R \), stąd opór \(R = \frac{P}{I^2} = 0,6\ \Omega\).
Natężenie prądu z prawa Ohma dla całego obwodu: \(I = \frac{E}{R+r}\).
Rozwiązując układ r-ń:
\(
\begin{cases}P_1 = I_1^2R\\ P_2 =I_2^2R\end{cases}\)
dostaniesz rozwiązanie.
Natężenie prądu z prawa Ohma dla całego obwodu: \(I = \frac{E}{R+r}\).
Rozwiązując układ r-ń:
\(
\begin{cases}P_1 = I_1^2R\\ P_2 =I_2^2R\end{cases}\)
dostaniesz rozwiązanie.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: SEM1
t a k
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl