Fizyka - system grzewczy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
polaxcx
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 03 sty 2019, 16:16
Płeć:

Fizyka - system grzewczy

Post autor: polaxcx »

Dla systemu grzewczego o pojemności 16500 ml3 wypełnionego glikolem jako czynnikiem grzewczym wylicz produkcję ciepła Q ( J ) w dżulach dla następujących warunków :
1. Temperatura zewnętrzna T= - 15 stopni Celcjusza
2. Temperatura komfortu cieplnego wewntątrz ogrzewanego obiektu +20 stopni celcujusza

Dane do obliczeń :
1. pojemność systemu grzewczego: 16500 m3 .
2. temperatura zewnętrzna T1 = - 15 stopni celcujusza
3. temperatura wewnętrzna T2= + 20 stopni celcjusza

UWAGA !

W obliczeniach nie uwzględniamy strumienia ciepła przenikania przegród ogrzewanego obiektu w związku z izolacyjnością przegród tego obiektu.

Ktoś jest w stanie pomóc mi? Pokazać jak to wykonać ? Jak się za to w ogóle zabrać?
Z góry dziękuje
Załączniki
załacznik do zadania
załacznik do zadania
ODPOWIEDZ