Dane są 3 liniowe skale temperatury.Na każdej z nich zaznaczono temperaturę wrzenia i krzepnięcia wody uszereguj od największej do najmniejszej wartości zmiany temperatury: 25 stopni X, 25 stopni Y, 25 stopni W.Uszerefuj skale wg wartości ich stopnia od największej
Skala x- zaznaczone jest na niej 150 stopni i -50 stopni
Skala Y zaznaczone jest 120 i -140 stopni
skala W zaznaczone jest 60 i 20 stopni
Skala temperatury
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1540
- Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
- Podziękowania: 2 razy
- Otrzymane podziękowania: 407 razy
Re: Skala temperatury
Skala \( X \) - ma ... przedziałek \( 1^{o} =... \ \ 25^{o}=... \)
Skala \( Y \) - ma ... przedziałek \( 1^{o} =... \ \ 25^{o}=... \)
Skala \( W \) - ma ... przedziałek \( 1^{o} = ...\ \ 25^{o} =...\)
\( ... >... > ... \)
Skala \( Y \) - ma ... przedziałek \( 1^{o} =... \ \ 25^{o}=... \)
Skala \( W \) - ma ... przedziałek \( 1^{o} = ...\ \ 25^{o} =...\)
\( ... >... > ... \)