Oblicz energię kinetyczną:
a. samochodu o masie 2 ton poruszającego się z prędkością 100,0 km/h;
b. biegacza o masie 80 kg poruszającego z prędkością 10 m/s;
c. elektronu o masie 9,1⋅10−31 kg poruszającego się z prędkością 2,0⋅107 m/s .
Tam gdzie 10-31kg to -31 jest w górnym indeksie (10 do potęgi -31), ale to raczej łatwo się domyślić :p
Obliczanie energii kinetycznej
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Obliczanie energii kinetycznej
Patrz odpowiedź na Twój poprzedni post: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=28&t=93166
PS. naucz się zapisywać potęgi w LaTeX: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12615
jest to warunek konieczny, aby Twoje następne posty nie wylądowały w koszu
PS. naucz się zapisywać potęgi w LaTeX: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12615
jest to warunek konieczny, aby Twoje następne posty nie wylądowały w koszu
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl