RUCH DRGAJĄCY
\(x(t)= Asin(\omega t+ \phi)\)
\(V(t)= A\omega cos(\omega t+ \phi)\)
\(a(t)= A\omega^2 sin(\omega t+ \phi)\)
a na
F(t)?>
tak?
\(F(t)=F_{max}sin(\omega t+ \phi)\)
wzory
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: wzory
\(a(t)= -A\omega^2 sin(\omega t+ \phi)\)
\(F = ma = -mA\omega^2 sin(\omega t+ \phi) = - m\omega^2x = -kx\)
te wzory znajdziesz w każdym podręczniku i w internecie
\(F = ma = -mA\omega^2 sin(\omega t+ \phi) = - m\omega^2x = -kx\)
te wzory znajdziesz w każdym podręczniku i w internecie
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl