elektrostatyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
domin00
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 16 gru 2020, 17:20
Podziękowania: 1 raz

elektrostatyka

Post autor: domin00 »

Elektron poruszający się z prędkością 5*10^6 m/s wpada w jednorodne pole elektrostatyczne o natężeniu 13N/C pod kątem 0 stopni względem linii tego pola. Wyznacz prędkość i drogę przebytą przez elektron po czasie 2,9*10s.
domin00
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 16 gru 2020, 17:20
Podziękowania: 1 raz

Re: elektrostatyka

Post autor: domin00 »

przyspieszenie ktore elektron doznaje a= E*e/m.
jednak w rownaniu ruchu opoznionego nie wychodza mi zgodne odpowiedzi ktore powinny wynosic v= 0m/s i s=7 cm
ODPOWIEDZ