Pomocy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Justysia201
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 13 paź 2020, 14:39

Pomocy

Post autor: Justysia201 »

Dwóch uczniów jedzie do szkoły na rowerach. Pierwszy z prędkością V1=5 m/s, a drugi z prędkością
V2=10m/s. W pewnej chwili drugi minął pierwszego, a gdy ten zorientował się, że kolega go
wyprzedził postanowił go dogonić. W tym celu zaczął przyspieszać z przyspieszeniem a=1m/s2.
Oblicz:
1. po jakim czasie się spotkają,
2. jakie będą ich prędkości,
3. jaką drogę przebyli do momentu drugiego spotkania?
ODPOWIEDZ