Fizyka ciśnienie atmosferyczne
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 4
- Rejestracja: 21 wrz 2020, 17:33
- Podziękowania: 3 razy
Fizyka ciśnienie atmosferyczne
Jakiej wartości ćisnienie w paskalach odpowiada 152 mm słupa Hg rteci prosze załozyc ze p atm= 1 bar ( warunki normalne
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Fizyka ciśnienie atmosferyczne
760 Tr = 760 mm Hg = 1013,25 hPa
przelicz sobie albo poszukaj strony na której są kalkulatory przeliczą za ciebie
przelicz sobie albo poszukaj strony na której są kalkulatory przeliczą za ciebie
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl