kinematyka
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 17 cze 2020, 12:15
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
kinematyka
Puszczamy jednocześnie dwie kulki w odleglosci d=2m jedna nad druga. górna kulke puszczamy swobodnie.jaka predkosc nalezy nadac dolnej kulce aby po czasie 2 sek odleglosc miedzy kulkami zwiekszyla sie trzykrotnie?
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: kinematyka
Dokładnie taką samą, jakby pierwsza kulka pozostała w spoczynku, a druga oddalała się od niej takim ruchem jednostajnym prostoliniowym, że po 2 sekundach odległość miedzy nimi zwiększy się trzykrotnie.
Odp: v=2 m/s
Odp: v=2 m/s