cukier

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

cukier

Post autor: Pawm32 »

Kostka cukru waży w powietrzu \(P=1,6 \cdot *10^{-2}N \) Natomiast jej cięzar w cieczy o gęstości \(0,8 \cdot 10^3 \frac{kg}{m^3} \) wynosi \(Q=0,8\cdot10^{-2}\). Oblicz objętość cukru.
Chyba \(10^{-6}\) \(m^3\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: cukier

Post autor: korki_fizyka »

jeśli \(g \approx 10 \ \frac{m}{s^2}\) , to chyba tak
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ