przyspieszenie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ichigo0
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 225
Rejestracja: 15 lis 2016, 13:13
Podziękowania: 82 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

przyspieszenie

Post autor: Ichigo0 »

Oblicz przyspieszenie chwilowe. Na początku motocykl miał \( V_0=20 \frac{m}{s} \). W trzeciej sekundzie ruchu zaczął przyspieszać do
piątej sekundy i uzyskał \(V_1=30 \frac{m}{s} \) i potem do końca jechał ruchem jednostajnym. W odpowiedziach mam przyspieszenie wynoszące \(0,71 \frac{m}{s^2} \) :)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: korki_fizyka »

Masz złą odp.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Ichigo0
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 225
Rejestracja: 15 lis 2016, 13:13
Podziękowania: 82 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: Ichigo0 »

A nie trzeba tutaj liczyć pochodną?
Ichigo0
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 225
Rejestracja: 15 lis 2016, 13:13
Podziękowania: 82 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: Ichigo0 »

bo tutaj ktoś pisał o pochodnej http://fizyka.pisz.pl/forum/2028.html
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: korki_fizyka »

Jaka treść zadania taka odpowiedź.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Ichigo0
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 225
Rejestracja: 15 lis 2016, 13:13
Podziękowania: 82 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: Ichigo0 »

Ale jak policzę pochodną to wychodzi odpowiedź z książki \(0,71 \frac{m}{s^2} \) Czy to jest błąd w książce? :)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: panb »

Z czego tę pochodną liczyłaś? Z jakiej funkcji?
Ichigo0
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 225
Rejestracja: 15 lis 2016, 13:13
Podziękowania: 82 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: przyspieszenie

Post autor: Ichigo0 »

Źle zrozumiałeś nie liczyłam pochodnej bo nie wiem jak i spytałam czy po policzeniu pochodnej wychodzi właściwy wynik . To jest błąd
w książce. :D
ODPOWIEDZ