Zadanie z Fizyki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matesz00
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 27 sie 2020, 10:44
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Zadanie z Fizyki

Post autor: matesz00 »

Cienki pręt o masie M obraca się wokół prostopadłej do niego osi, przechodzącej przez jego środek. Gęstość liniowa pręta ro zależy od odległości od końca pręta x : ro(x) = bx. Znaleźć moment bezwładności pręta .
Do zadania potrzebuję rysunku.
Z góry dzięki za odpowiedź :)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Zadanie z Fizyki

Post autor: korki_fizyka »

Zadanie umieściłeś w złym dziale,to nie jest poziom szkoły średniej https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ