Natezenie pradow

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kluivert
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 18 cze 2020, 21:17
Płeć:

Natezenie pradow

Post autor: kluivert »

Siema,
mam takie zadanie. Potrzebuje wyliczyc natezenia pradow w poszczegolnych opornikach w obwodzie. Obwod tutaj: Obrazek.

Nie ma podanych oporow. Korzystam z drugiego prawda Kirchoffa bo tak kaze zadanie:
I1=I2+I3
E1−I1R1+I2R2−E2=0
−E2+I2R2−I3R3=0

Doszlem do czegos takiego. Co teraz?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: korki_fizyka »

Teraz podstaw dane i oblicz.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kluivert
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 18 cze 2020, 21:17
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: kluivert »

Ale podane mam tylko E2. Nie wiem jak obliczyc calosc.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kluivert
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 18 cze 2020, 21:17
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: kluivert »

Podlinkowalas/es mi temat, ktory sam zalozylem. Czyli jak to zrobic?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: korki_fizyka »

Tak jak ci napisali !!
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
kluivert
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 18 cze 2020, 21:17
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: kluivert »

Ale nie rozwiaze tego do konca bo nie mam liczb, czego ty nie rozumiesz? xD
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Natezenie pradow

Post autor: korki_fizyka »

To Ty czegoś nie rozumiesz:( nie ma danych, to rozwiązujesz na wzorach.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ