Moment siły

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

Moment siły

Post autor: Pawm32 »

Krążek o momencie bezwładności \(I =30 kg \dot m^2\) obraca się wokół własnej osi. Oblicz wartość momentu siły, która spowoduje w czasie \( t=3s\) zmianę prędkości kątowej o \(_ \Delta\omega=10 \frac{rad}{s} \).
Wychodzi \(100 Nm\), tylko jakoś szybko i bez praktycznie żadnego liczenia. Dobry wynik?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Moment siły

Post autor: kerajs »

Dobry.
+++++
ODPOWIEDZ