Rozwiązałam już kilka zadań tego typu ale z tym nie mogę sobie poradzić i proszę o rozwiązanie.
Z góry dziękuję za rozwiązanie i poświęcony czas.
Oblicz średnią szybkość kwadratową cząsteczek O2, N2 i atomów Ar w temperaturze 27C
Oblicz, fizyka-Pilne
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 7
- Rejestracja: 19 maja 2020, 21:51
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Oblicz, fizyka-Pilne
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617 pkt.1
https://matematyka.pl/viewtopic.php?f=1 ... 9#p5609929
A na poziomie szkoły średniej wystarczy zastosować wzór \(\kre{E_k} = \frac{mv^2_{sr}}{2} = \frac{i}{2}kT\)
https://matematyka.pl/viewtopic.php?f=1 ... 9#p5609929
A na poziomie szkoły średniej wystarczy zastosować wzór \(\kre{E_k} = \frac{mv^2_{sr}}{2} = \frac{i}{2}kT\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl