ELEKTROSTATYKA

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kamila97
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 22 sty 2020, 17:29
Podziękowania: 4 razy

ELEKTROSTATYKA

Post autor: Kamila97 »

W dwóch przeciwległych wierzchołkach kwadratu umieszczono dwa jednakowe
ładunki q. Każdy z tych ładunków wytwarza w punkcie A potencjał Vq = 1 V. Jaki
będzie całkowity potencjał w punkcie A, jeżeli w przeciwległym wierzchołku
wprowadzimy dodatkowo ładunek Q = √2?
Załączniki
fizyka.png
fizyka.png (2.05 KiB) Przejrzano 1290 razy
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: ELEKTROSTATYKA

Post autor: kerajs »

Przy tej treści zadanie jest nierozwiązywalne.
Może miało być: \(Q= \sqrt{2} q\) ?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: ELEKTROSTATYKA

Post autor: korki_fizyka »

Tak miało być już marudziła na innych forach..zamieszcza niekompletne treści i nic nie umie powiedzieć na ich temat, przypadek beznadziejny :(

odp. 3 V
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ