Obwód

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anastazja112233
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 16 maja 2020, 09:55

Obwód

Post autor: anastazja112233 »

Cześć czy mógłby ktoś zobaczyć czy rozwiazałam poniższy układ dobrze, jeśli nie to pomoć mi go rozwiazać?
Moje wyniki
I1=3mA
V0=-9v
I0=2mA
https://ibb.co/3C0tR5B
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obwód

Post autor: korki_fizyka »

Nie dosyć, że zdjęcie, to jeszcze w cieniu :!: :o :evil:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
anastazja112233
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 16 maja 2020, 09:55

Re: Obwód

Post autor: anastazja112233 »

Przepraszam nie wiedziałam, w jaki inny sposob mam wysłać ten obwód? Nie pochodzi z żadnej ksiązki.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obwód

Post autor: korki_fizyka »

Przepisz treść i swoje rozwiązanie.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
anastazja112233
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 16 maja 2020, 09:55

Re: Obwód

Post autor: anastazja112233 »

Polecenie oblicz prąd I1 I0 oraz potencjał Vo
I1=3/1 =3mA
I2=-1mA
I0=I1+I2=2mA z KCL
V0=5v-2*4 -6v=-9V
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Obwód

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ