dalekowidz

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kama2
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 07 wrz 2014, 10:31
Podziękowania: 52 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

dalekowidz

Post autor: kama2 »

Człowiek dobrze czyta w okularach z odległości d_1 = 0,25 m oraz dobrze widzi z odległości d_2 = 1 m. O ile zmienia się zdolność skupiająca jego soczewek ocznych?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: dalekowidz

Post autor: korki_fizyka »

\(\Delta Z = Z_1 - Z_2 = \frac{1}{d_1} - \frac{1}{d_2} =\)..
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ