Fizyka 1 technikum - pęd fotonu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Alan0753
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 25 mar 2020, 12:38
Płeć:

Fizyka 1 technikum - pęd fotonu

Post autor: Alan0753 »

Oblicz pęd fotonu o częstotliwości f = 5 * 10^14 Hz
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Fizyka 1 technikum - pęd fotonu

Post autor: kerajs »

\(p= \frac{h}{\lambda}= \frac{hf}{c} \)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Fizyka 1 technikum - pęd fotonu

Post autor: korki_fizyka »

\(p \approx 1,1 \cdot 10^{-27}\ kg\cdot \frac{m}{s}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ