Moment bezwładności - maturalne Zadanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Moment bezwładności - maturalne Zadanie
W jakiej relacji jest energia kinetyczna ruchu postępowego EKP i Rucho obrotowego eko dla walca toczącego się po powierzchni. MOMENT BEZWŁADNOŚCI WALCA WYNOSI 1/2 MR ^2 (POMIŃ POŚLIZG DO POWIERZCHNI).
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Moment bezwładności - maturalne Zadanie
Pisz ładnie
\(\frac{E_{kp}}{E_{ko}} = \frac{mv^2}{I\omega^2}=..\) podstaw \(v = r\omega\)
\(\frac{E_{kp}}{E_{ko}} = \frac{mv^2}{I\omega^2}=..\) podstaw \(v = r\omega\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl