Fizyka Kinematyka średnia
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Fizyka Kinematyka średnia
Ciało rzucono pod kątem Alfa do poziomu z prędkościa początkowa V0 w polu grawitacyjnym ziemi. Długość wektora prędkości w najwyższym punkcję toru wynosi? Odpowiedź uzasadnij odpowiednimi obliczeniami.
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Fizyka Kinematyka średnia
Długość = wartość wektora?
\(v =\sqrt{v_{ox}^2 + v_{oy}^2} = \begin{cases}v_{ox}=v_o\cos \alpha\\ v_{oy}=0 \end{cases}\)
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=12615
\(v =\sqrt{v_{ox}^2 + v_{oy}^2} = \begin{cases}v_{ox}=v_o\cos \alpha\\ v_{oy}=0 \end{cases}\)
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=12615
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Fizyka Kinematyka średnia
Zapoznaj się z linkiem, który dołączyłem i zastosuj.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Re: Fizyka Kinematyka średnia
Ten link nie ma nic wspólnego z moim zadaniem potrzebuje rozwiązania tego zadania i uzasadnienia a to nie daje żadnej odpowiedzi.
Re: Fizyka Kinematyka średnia
Ten link nie ma nic wspólnego z moim zadaniem potrzebuje rozwiązania tego zadania i uzasadnienia a to nie daje żadnej odpowiedzi.
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Fizyka Kinematyka średnia
Ale ma ze sposobem zapisu wzorów i regulaminem forum, na którym zagościłeś i oczekujesz pomocy
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl