Fizyka - Optyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
asadasa44
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 29 lis 2019, 12:57

Fizyka - Optyka

Post autor: asadasa44 »

Bardzo bym prosił o pomoc w zadaniu, którego treść podaje niżej, głowie się nad nim ale nie mogę dojść do tego wyniku jaki powinien być.
Obserwator stoi na brzegu basenu wodnego o głębokości h = 2.81 m. Na dnie basenu leży przedmiot. Na jakiej
głębokości h’ znajduje się obraz przedmiotu widziany przez obserwatora, jeżeli kierunek, w którym obserwator
patrzy, tworzy z normalną do powierzchni wody kąt α = 60°? Współczynnik załamania wody n=1.33. (odp.:
0,6m)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Fizyka - Optyka

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ