Sprawdzenie zadania, droga prędkość czas

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dawiddab03
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 26 paź 2019, 16:30
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Sprawdzenie zadania, droga prędkość czas

Post autor: dawiddab03 »

Na wysokości h=12m nad Ziemią, z prędkością poziomą v0=8m/s wyleciał pocisk o masie m1=10g,
jednocześnie z tej samej wysokości, w odległości poziomej s=6m od miejsca wylotu pocisku, zaczęła
spadać kauczukowa kulka o masie m2=50g. Podaj miejsce upadku kulki wiedząc, że przy ewentualnym
zderzeniu pocisk wbija się w nią. Podaj ogólną zależność między parametrami h, v0 i s, przy których
dojdzie do zderzenia. Na jakiej wysokości nastąpi ewentualne zderzenie pocisku z kulką?



Obrazek

Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze jest to zadanie a jak mam gdzieś błąd to napisać gdzie i jaki?
dawiddab03
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 26 paź 2019, 16:30
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Sprawdzenie zadania, droga prędkość czas

Post autor: dawiddab03 »

korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Sprawdzenie zadania, droga prędkość czas

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ