Witam mam do zrobienia kilka zadań i potrzebuję mieć pewność, że są dobrze.
W każdym zadaniu może być dowolna liczba poprawnych odpowiedzi.
https://imgur.com/SVpOb6a
Moje przemyślenia (tobie mogą być nieistotne, gdyż nie mam rozległej wiedzy fizycznej):
Zad1. Tutaj miałem dylemat czy elektron nie zostanie po prostu przyciągnięty do przewodnika, ale ostatecznie zdałem się na to, że wokół przewodnika powstaje ta cała siła magnetyczna która porusza sie jakby kołowo tak jak tu: https://eszkola.pl/img/works_images/2b.png.
Zad2. Teoretycznie przyspieszenie może mieć po prostu przeciwny kierunek lub nawet możemy mieć taką sytuację że skoro przyspieszenie maleje to będzie maleć aż z dodatniego zrobi sie ujemne.
Zad3. Powiem szczerze, że tutaj nie wiem i zdałem się na inny post, więc jak ktoś to podważa to śmiało.
Zad4. coś tam z wzorów próbowałem liczyć no i tak mi wyszło, odp A to praktycznie na pewno jest dobrze, ale dwoch pozostalych nie jestem pewien.
Zadania różne, sprawdzenie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 21 wrz 2019, 18:09
- Podziękowania: 1 raz
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Zadania różne, sprawdzenie
Tu nie potrzeba rozległej wiedzy tylko znajomość praw na poziomie szkoły średniej i gimnastyka lewej bądź prawej dłoni
1b, 2c, 3abc, 4a lub c w zależności od tego czy autor uwzględnia anomalne zachowanie wody w tej temp.
A na drugi raz (jeśli w ogóle będzie zastosuj się do regulaminu i nie wklejaj linków do stron, które niedługo znikną: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617 pkt.9
1b, 2c, 3abc, 4a lub c w zależności od tego czy autor uwzględnia anomalne zachowanie wody w tej temp.
A na drugi raz (jeśli w ogóle będzie zastosuj się do regulaminu i nie wklejaj linków do stron, które niedługo znikną: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617 pkt.9
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 21 wrz 2019, 18:09
- Podziękowania: 1 raz
Re: Zadania różne, sprawdzenie
no właśnie fizyki nie miałem w szkole średniej
a mógłbyś ty, lub ktoś inny, wytłumaczyć dlaczego 2c w zestawieniu do tego co ja napisałem w moich przemyśleniach?
i przy okazji zad1
a mógłbyś ty, lub ktoś inny, wytłumaczyć dlaczego 2c w zestawieniu do tego co ja napisałem w moich przemyśleniach?
i przy okazji zad1
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 21 wrz 2019, 18:09
- Podziękowania: 1 raz
Re: Zadania różne, sprawdzenie
no i jak kogoś ciekawi to w 2 zadaniu miałem racje, a w 1 zadaniu tak jak @korki_fizyka pisał