Moc bierna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matekpl96
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 28 kwie 2019, 13:56
Płeć:

Moc bierna

Post autor: matekpl96 »

W symetrycznej 3-fazowej sieci nN pracuje symetryczny odbiornik o mocy P=5 kW, przy współczynniku mocy cos=0,92 o charakterze indukcyjnym. Dobierz (schemat, pojemność, napięcie znamionowe pracy kondensatorów) urządzenie kompensacyjne, aby po kompensacji cos=1,2 indukcyjny. Zaproponuj układ połączeń kondensatorów, jeżeli dostępne sa kondensatory o pojemnościach C=10 uF, C=15 uF, C=20uF
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ