Cześć! Czy ktoś potrafi rozwiązać to zadanie, albo chociaż wie z jakich wzorów skorzystać:
Jaka jest długość impulsu laserowego w próżni, jeżeli został on wyemitowany w czasie \(10^{-11}\) s ?
Jaka jest jego moc, jeżeli energia impulsu jest równa 0,1 J ?
badanie własności i absorbcji światła
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 11 lut 2018, 12:49
- Podziękowania: 8 razy
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(L = ct\)
\(P = \frac{E}{t}\)
\(P = \frac{E}{t}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 11 lut 2018, 12:49
- Podziękowania: 8 razy
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Nie wiem tylko jaki związek z tymi zadaniemi ma absorpcja
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 11 lut 2018, 12:49
- Podziękowania: 8 razy
Re:
*zadaniami. LOLkorki_fizyka pisze:Nie wiem tylko jaki związek z tymi zadaniemi ma absorpcja
Jak poprawiasz błędy ortograficzne innych, to sam ich nie popełniaj geniuszu.
A jeśli nie widzisz związku z tematem to sorry, masz problem.
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(a \So e\) to zwykła literówka a nie byk taki jak w absorpcji
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
btw zadanie jest z ruchu jednostajnego czyli z kinematyki i takie samo znajdziesz w zbiorze dla gimnazjum
wiec umieszczanie go w dziale "studia" jakbyś nazwał ?
wiec umieszczanie go w dziale "studia" jakbyś nazwał ?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 11 lut 2018, 12:49
- Podziękowania: 8 razy
Re:
LOL, ale drama... Skoro to dla Ciebie takie banalne zadanie, to dlaczego zamiast podać rozwiązanie, zadajesz pytania typu: "jakbyś to nazwał?". Nie wiem, mam Cię przepraszać za swoją ignorancję? XD bo chyba najwyraźniej tego oczekujesz... wyluzuj, to tylko zadanie.korki_fizyka pisze:btw zadanie jest z ruchu jednostajnego czyli z kinematyki i takie samo znajdziesz w zbiorze dla gimnazjum
wiec umieszczanie go w dziale "studia" jakbyś nazwał ?
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Re:
bo nie lubię bezmyślności i lenistwaDeodekabokąt pisze: LOL, ale drama... Skoro to dla Ciebie takie banalne zadanie, to dlaczego zamiast podać rozwiązanie, zadajesz pytania typu: "jakbyś to nazwał?"..
ty wyluzuj
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl