Wie ktoś może jak wykonać to zadanie?
Wyraź transport 1500 beczek śledzi w covido sześciennych wiedząc, że jednostką objętości stosowaną w Szkocji do pomiaru ilości świeżo złowionych śledzi: 1 beczka= 170,474 litrów [l] ryb co daje około 750 śledzi. Natomiast 1 covido= 48,26 cm i jest jednostką długości stosowaną w Arabii Saudyjskiej.
Wyraź transport 1500 beczek śledzi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(1 \ litr = 1 \ dm^3 = 1000 \ cm^3\)
1 beczka = 170 474 :\((48,26)^3\) = wynik w covito
a dalej sam
1 beczka = 170 474 :\((48,26)^3\) = wynik w covito
a dalej sam
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl