1.Określić energię , która wyzwala się w reakcji :
7 1 4
Li + H ----> 2 He
3 1 2
2.Obliczyć energię wiązania na nukleon
7
Li
3
Zadania z jądrowej
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 04 mar 2015, 20:51
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Z czym masz problem Brakuje danych ??
Ogarnij indeksy w LaTeXie viewtopic.php?f=21&t=12615
Ogarnij indeksy w LaTeXie viewtopic.php?f=21&t=12615
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl