tarcza Kolbego, doswiadczenie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 64
- Rejestracja: 06 sty 2017, 16:13
- Podziękowania: 40 razy
- Płeć:
tarcza Kolbego, doswiadczenie
Jak moge wyznaczyc kąt graniczny mając kat padania i kat załamania, jesli jeden osrodek to powietrze a drugi to szkło? kat padania odczytalismy za pomoca tarczy Kolbego. nie mam podanego współczynnika załamania światła w szkle.
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(n_psin \alpha = n_ssin \beta \So sin \beta =...\)
\(sin \alpha _{gr} = \frac{1}{n_s}\)
\(sin \alpha _{gr} = \frac{1}{n_s}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl