ruch po okręgu
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 225
- Rejestracja: 15 lis 2016, 13:13
- Podziękowania: 82 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
ruch po okręgu
Witam proszę o pomoc w zadaniu proszę napisać co jest źle w moim rozwiązaniu.Wrzeciono obrabiarki zaczyna się obracać ruchem jednostajnie przyspieszonym i w ciągu t=4s wykonuje n=360 obrotów Oblicz przyspieszenie kątowe wrzeciona i jego prędkość po 4s Moje rozwiązanie :\(\begin{cases}\omega=\varepsilon t \\ \varphi=\frac{\varepsilon t^2}{2}\end{cases} \\ \omega=\varepsilon t\\ \\ \frac{2\pi f}{t}=\varepsilon \\ \\ f=\frac{n}{t} \\ \\ \frac{2\pi n} {t} \cdot \frac{1}{t}=\frac{2\pi n}{t^2} \\\)
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
drugi wzór od dołu jest zły, te n obrotów wykonała ruchem j.zm. przyspieszonym a ty robisz z tego ruch jednostajny
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
to jest dobry wzór dla ruchu jednostajnego
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6267
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
po 3 miesiącach ?! lepiej późno nic wcale
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl