Samochodowi wjeżdżającemu na odcinek drogi pod kątem alfa do poziomu nadano prędkość początkową V0 .Współczynnik tarcia kół o podłoże wynosi f.
a) Wykonaj rysunek przedstawiający sytuacje, uwzględniając wektory: siły tarcia, siły ściągającej samochód, siły nacisku, szybkość samochodu,
b)Wyznacz wzór na drogę jaką przebędzie samochód do chwili zatrzymania się na górce
Fizyka samochód dynamika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 09 lut 2018, 15:21
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
\(E_K = E_p + W_T\)
czyli \(\frac{v_o^2}{2}= gh + sgfcos \alpha\)
rysunek chyba potrafisz zrobić sama albo przerysuj z podręcznika
czyli \(\frac{v_o^2}{2}= gh + sgfcos \alpha\)
rysunek chyba potrafisz zrobić sama albo przerysuj z podręcznika
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl