1 Łucznik wytrzelił strzałę z prędkością 40 m/s pod kątem 30 do poziomu. Po 2 sekundach lotu strzała miała prędkość?
2.Do beczki w kształcie walca o średnicy podstawy 1m nalano 62,8 litrów wod. Ciśnienie i parcie wody na dno beczki wynoszą ?
3.Ile litrów wrzątku należy dolać do litra wody o temperaturze 20C aby otrzymac wodę o temperaturze 50C?
4.Ile razy zmniejszy się siła przyciągania między elektronem a jądrem w atomie wodoru po przejsciu elektronu z pierwszej orbity na druga ?
Fizyka
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
1. \(v(t=2s) = V_o cos \alpha \approx 35 \ \frac{m}{s}\)
2.\(p = \rho gh\), \(h = \frac{4V}{ \pi d^2}\), \(F = \frac{p \pi d^2}{4}\)
3. 0,6 litra
4. 16x
2.\(p = \rho gh\), \(h = \frac{4V}{ \pi d^2}\), \(F = \frac{p \pi d^2}{4}\)
3. 0,6 litra
4. 16x
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl